Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Китай обмежить вивезення металів для мікрочипів

Уряд Китаю має намір обмежити експорт рідкоземельних металів для виготовлення мікрочипів на тлі конфлікту зі Сполученими Штатами.

Як повідомляє Reuters, в оприлюднених інструкціях Міністерства торгівлі та митниці Китаю вказано, що з 1 серпня китайським експортерам знадобиться дозвіл на вивезення певних продуктів з галію та германію за кордон для "збереження безпеки та національних інтересів".

Оголошення з’явилось на тлі інформації про те, що Сполучені Штати розглядають нові обмеження на експорт передових чипів до Китаю. За даними Європейської комісії, на Китай припадає близько 80 відсотків світового виробництва рідкоземельних металів.

Обмеження, які набудуть чинності наступного місяця, застосовуватиметься до восьми продуктів, пов'язаних з галієм: антимонід галію, арсенід галію, металічний галій, нітрид галію, оксид галію, фосфід галію, селенід галію та арсенід індію.

Вони також будуть застосовуватися до шести продуктів германію: діоксид германію, субстрат для епітаксійного росту германію, злитки германію, металічний германій, тетрахлорид германію та фосфід цинку і германію.

Видання зазначає, що при цьому Сполучені Штати та Нідерланди планують ще більше обмежити продаж обладнання для виробництва чипів, що є частиною зусиль щодо запобігання використанню їхніх технологій для зміцнення збройних сил Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ