Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Китай розчарований зниженням Fitch прогнозу свого кредитного рейтингу

Китай розчарований рішенням агентства Fitch знизити прогноз суверенного кредитного рейтингу КНР до «негативного» і наполягає, що Fitch не зміг коректно відобразити ряд чинників, які сприяють прискоренню зростання китайської економіки.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів КНР.

«Ми розчаровані рішенням Fitch знизити прогноз суверенного кредитного рейтингу Китаю», – заявили у Мінфіні.

Там зауважили, що з командою Fitch було багато поглибленого спілкування, і попередній проєкт звіту агентства враховував погляди китайської сторони, проте остаточна редакція не відображає реальної ситуації в китайській економіці.

«Судячи з кінцевого результату, рейтингова система Fitch не змогла коректно відобразити позитивний вплив фіскальної політики Китаю на прискорення економічного зростання та стабілізацію коефіцієнта макрозаборгованості в перспективній манері», – зазначили у відомстві.

У повідомленні також ідеться, що план із утримання в 2024 році дефіциту бюджету Китаю на рівні 3% ВВП є загалом «помірним і розумним» та допоможе стабілізувати економічне зростання, контролювати рівень держборгу й зарезервувати політичний простір для потенційних майбутніх ризиків і проблем.

«У довгостроковій перспективі збереження помірного дефіциту та ефективне використання доходів від випуску боргових зобов’язань сприятиме збільшенню внутрішнього попиту, підтримці економічного зростання та, зрештою, допоможе підтримувати надійний суверенний кредитний рейтинг», – переконані в міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ