Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Китайська компанія створить чатбот схожий до ChatGPT

Китайський інтернет-гігант Tencent Holdings створив групу розробників для роботи над чат-ботом, схожим на ChatGPT.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела. 

Дивовижна здатність ChatGPT миттєво створювати переконливі блоки тексту викликала шалений інтерес у всьому світі до технології, що лежить в її основі, під назвою generative AI.

Хоча OpenAI не дозволяє користувачам у Китаї створювати облікові записи для доступу до чат-бота, відкриті моделі штучного інтелекту, що стоять за цією програмою є відносно доступними та все частіше включаються в китайські програми споживчих технологій, зазначає видання. 

Кілька конкурентів Tencent, зокрема Alibaba Group (9988.HK) і Baidu Inc (9888.HK), також оголосили, що працюють над власними пропозиціями.

Продукт Tencent, який називатиметься «HunyuanAide», включатиме модель навчання штучного інтелекту компанії під назвою «Hunyuan», повідомили Reuters анонімні джерела.

Ця новина з’явилася після того, як у п’ятницю Міністерство науки і технологій Китаю заявило, що бачить потенціал технологій, схожих на ChatGPT, і буде наполягати на інтеграції штучного інтелекту в китайське суспільство та економіку.

Як пише видання, модель Tencent Hunyuan AI у листопаді досягла рекордно високого балу в тесті на розуміння китайської мови (CLUE) – наборі завдань, які використовуються для оцінки здатності комп’ютера розуміти китайський текст і реагувати на нього.

Це також ознаменувало перший випадок, коли модель штучного інтелекту показала кращі результати, ніж люди на CLUE з моменту проведення тесту три роки тому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ