Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Китайські інвестори хочуть збудувати на Львівщині ТЕС для водовугільного палива

Інвестори з Китаю мають намір збудувати у Львові теплову електростанцію, котра для виробництва енергії використовуватиме водовугільне паливо як альтернативу природному газу. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Максимальна потужність такої ТЕЦ буде близько 100 МВт.

Про будівництво ТЕС йшлось на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з представниками китайських вугільних компаній "China Coal Technology & Engineering Group" (CCTEG) та "Beijing Huayu Engineering Co., Ltd." (BHEC) у середу, 11 листопада.

Іноземні інвестори розповіли про успішний досвід проектування та будівництва ТЕС на водовугільному паливі у Китаї, зокрема Пекіні та інших великих містах. За їх словами, водовугільна суміш дозволяє суттєво зменшити витрати при виробництві теплової і електричної енергії. До того ж таке паливо є значно екологічнішим у порівнянні зі звичайним вугіллям.

У перспективі на Львівщині інвестори із Китаю також готові збудувати збагачувальну фабрику у районі Львівсько-Волинського вугільного басейну, щоб використовувати підготовлене вугілля для виробництва енергії на новій ТЕС.

Олег Синютка також запевнив інвесторів, що облдержадміністрація максимально сприятиме в реалізації такого проекту. "Це дозволить нам створити нові робочі місця та зробити впевнений крок на шляху до енергетичної незалежності області та України в цілому", - зазначив голова ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ