Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Киянам обіцяють за місяць єдиний е-квиток на транспорт

Протягом місяця київська влада презентує електронний квиток для проїзду в громадському транспорті. Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив у спецпроекті «Персона грата» в ефірі «Українського радіо», повідомляє офіційний портал Києва.

«Протягом місяця ми презентуємо електронний квиток – єдиний квиток для всіх видів комунального громадського транспорту міста. І ним буде дуже зручно користуватися», – сказав Віталій Кличко.

Він додав, що на сьогодні електронні системи контролю за проїздом у громадському транспорті – валідатори – вже закінчують встановлювати. Проте є ще певні технічні моменти, що будуть вирішені протягом місяця.

Е-квиток запровадять у Львові не раніше 2020 року

Віталій Кличко зауважив, що вартість перевезення громадським транспортом у Києві – одна з найнижчих в Європі. До того ж, комунальний громадський транспорт у місті є збитковим. Відтак, для належного його функціонування комунальні транспортні підприємства отримують дотації з міського бюджету.

«Підняття вартості проїзду було вимушеним кроком. Ми не можемо допустити банкрутства транспортної галузі. А нам потрібно купувати нові тролейбуси, автобуси, трамваї. Будувати нові дороги. На все це потрібні гроші. Це був непопулярний, але вимушений крок. Значна частина коштів від підняття вартості проїзду в громадському транспорті були спрямовані в основному на підняття заробітної платні працівникам цієї галузі, а також підуть на закупівлю нового рухомого складу», – зауважив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ