Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

КЗ ЛОР ЛУФК – володарі Суперкубка України з водного поло

Ватерполісти КЗ ЛОР ЛУФК стали володарями Суперкубка України з водного поло. Історичний результат команда Юрія Сидоровича здобула у протистоянні проти львівського «Динамо». Матч, який відкривав ватерпольний сезон в Україні, відбувся у Львові у басейні СКА. Напружений і водночас дуже і дуже цікавий поєдинок завершився перемогою «молодих» з рахунком 10:8.

Матч між «динамівцями» та вихованцями училища сміливо можна охарактеризувати протистоянням різних поколінь. У складі «Динамо» було гравці, яким уже за 40, а у команді ЛУФК були і такі кому немає навіть двадцяти. У матчі за Суперкубок України перемогла молодість, хоча цього дня, без перебільшення сказано, виграло усе львівське водне поло.

Протистояння «Динамо» та КЗ ЛОР ЛУФК – зустріч діючого чемпіона та срібного призера останнього чемпіонату України. «Динамівці» у цьому матчі зіграли без легіонерів, що, без сумніву, вирівняло шанси обох команд на перемогу у поєдинку. Загалом у цьому матчі команди зіграли у тих складах, у яких грали минулого сезону, адже чимало «вчорашніх» гравців ЛУФК уже стали не тільки теперішніми «динамівцями», а й гравцями національної збірної України.

Історичний матч між двома львівськими командами пройшов у дуже цікавій та водночас напруженій боротьбі.  З перших хвилин поєдинку команда Юрія Сидоровича захопила лідерство, завдяки двом голам Костянтина Алєксєєва вийшла вперед і могла розвивати свій успіх. Максим Осика не зумів зробити рахунок 3:0 на користь ЛУФК, після чого «динамівці» повністю відновили статус-кво у рахунку. Що цікаво, перші три періоди у матчі завершилися з рахунком 6:6 і в кожному з них обидві команди двічі забивали і стільки ж пропускали. Найкраще команди реалізовували гольові моменти, коли отримували чисельну більшість.

Протягом поєдинку гравці «Динамо» лише одного разу зуміли вийти вперед, однак здебільшого перебували у ролі наздоганяючих. У складі чемпіонів України хоч і були гравці, які виділялися більше, проте у команди ЛУФК таких ватерполістів знайшлося одразу декілька. Перш за все варто відзначити впевнену гру у воротах Нестора Бабського. Матчем за Суперкубок України він усім довів, що його виклик у збірну України – аж ніяк не випадковість. До слова, після матчу надійну гру Нестора відзначив і головний тренер ЛУФК Юрій Сидорович. Окрім Бабського, було ще й кому забивати – Костянтин Алєксєєв і Максим Осика влучно кидали, а Орест Джура корисно грав в атаці, адже заробляв на собі вилучення. До слова, Алєксєєв у матчі забив 5 голів, два з яких з пенальті.

На останній період у матчі команди вийшли за рахунку 6:6, проте номінальні гості двічі зуміли реалізувати більшість і втретє у матчі зуміли вийти вперед на два голи. Цього разу «динамівці» камбек не зробили: при рахунку 8:9 пробити Нестора Бабського так і нікому не вдалося, натомість 10-ий гол у виконанні Романа Грищука розставив усі крапки над «і» у цьому протистоянні. Команда гра «молодих» таки дала результат у цьому матчі. Саме у цьому аспекті підопічні Юрія Сидоровича переграли свого суперника.

Перемігши з рахунком 10:8, гравці ЛУФК не забули на емоціях скупати і головного тренера команди Юрія Сидоровича. Останній став чи не найбільшим творцем цієї перемоги, адже цих гравців він тренував ледь не змалку. Завдяки йому чимало хлопців і отримали путівку у доросле водне поло.

Окремо хотілося б висловити подяку львівській бригаді арбітрів у складі Віталія Свіщова, Мар’яна Островського, Тараса Чобіта та Олександра Богданова, які відмінно справилися зі своїми обов’язками.

Перемога команди училища над львівським «Динамо» стала чудовим подарунком для багаторічного директора закладу Степана Родака, адже днями Степан Михайлович відсвяткував свій 65-ий День народження. Завдяки Степанові Родаку водне поло в училищі розвивається уже багато років, а відтак внесок керівництва ЛУФК у цю перемогу також є відчутним.

Окрема подяка і президенту львівського «Динамо» Олександру Свіщову, який також доклав чимало зусиль для того, щоб команда ЛУФК у минулому сезоні грала в Україні на найвищому рівні. Олександр Свіщов неоноразово у своїх інтерв’ю звертав увагу на ріст цієї команди, а тому перемога ЛУФК його аж ніяк не здивувала.

Матч за Суперкубок України. Львів, басейн СКА

«Динамо» – КЗ ЛОР ЛУФК – 8:10 (2:2, 2:2, 2:2, 2:4)

«Динамо»: Костянтин Нікольський, Юрій Маметьєв, Олександр Дядюра, Олег Добуш, Віктор Момот, Володимир Войтенко, Артем Толстіков, Владислав Бабаєнко , Артем Петрусенко, Юрій Сова, Михайло Лісовий – Ярослав Поріцький

Тренер: Олексій Шведов

КЗ ЛОР ЛУФК: Нестор Бабський – Максим Осика, Володимир Ліщинський, Володимир Булачек, Владислав Панченяк, Роман Грищук, Орест Джура, Чінгіз Агаджанов, Ігор Качеджи, Костянтин Алєксєєв, Віталій Степанюк, Антон Погосян – Андрій Лободинський

Тренер: Юрій Сидорович

Голи: 0:1 Алєксєєв (більш), 0:2 Алєксєєв (більш), 1:2 Войтенко, 2:2 Дядюра (з пенальті), 2:3 Добуш (більш), 3:3 Алєксєєв (з пенальті), 4:3 Качеджи, 4:4 Маметьєв (більш),  4:5 Осика, 4:6 Алєксєєв, 5:6 Дядюра (з пенальті), 6:6 Дядюра (з пенальті), 6:7 Осика (більш), 6:8 Погосян (більш), 7:8 Маметьєв (більш), 7:9 Алєксєєв (з пенальті), 8:9 Маметьєв (більш), 8:10 Грищук

Судді: В. Свіщов (Львів), М. Островський (Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ