Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров визнав, що Росія постачає Асаду зброю

Росія визнала, що поставляє озброєння сирійській владі. Про це повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, коментуючи відбувся телефонна розмова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі.

За її словами, Росія цього ніколи не приховувала.

"У ході телефонної розмови Керрі уточнив у Лаврова ситуацію з російською допомогою сирійському уряду для боротьби з терористами", - сказала вона.

За словами Захарової, Лавров заявив, "що подібна допомога завжди надавалася і надається, і що російська сторона ніколи не приховувала, що поставляє військову техніку офіційній сирійській владі з метою боротьби з тероризмом".

Нагадаємо, в понеділок прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не знає, чи є в Сирії російські військові.

Нагадаємо, видання Sunday Express з посиланням на офіційні джерела з Пентагону повідомило, що Росія почала будівництво військово-повітряної бази в Сирії, з якою можна буде здійснювати авіаудари проти "ІД", щоб підтримати режим Башара Асада.

Крім того, британська The Times писала, що Росія направляє військових і зброю для захисту режиму Асада. Видання опубліквало відео з військовими в Сирії, на якому чути російську мову.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ