Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Лавриновичу залишили і запобіжний захід, і суму застави - остаточно

В Апеляційному суді Києва зачитали повний текст ухвали на скарги екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів ухвалила: ухвалу слідчого судді Печерського райсуду Києва від 30 липня 2015 року у вигляді тримання під вартою із застосуванням застави у розмірі 1,218 млн грн залишити без змін», - зазначив головуючий суддя Олег Присяжнюк.

Таким чином суд відмовив стороні захисту Лавриновича у задоволенні клопотання, в якому захист просив скасувати рішення суду першої інстанції в частині запобіжного заходу тримання під вартою та не обирати жодних інших запобіжних заходів.

Водночас суд не задовольнив клопотання Генпрокуратури збільшити Лавриновичу заставу до 8,604 млн грн - тобто до суми завданих ним державі збитків.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура повідомила екс-міністру юстиції про підозру у розтраті з держбюджету понад 8 млн грн (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України).

3 12 липня ГПУ подала апеляційну скаргу на рішення Печерського райсуду Києва, який 30 липня відхилив клопотання Генпрокуратури про обрання Лавриновичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 8,6 млн грн та обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,2 млн грн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ