Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Лавриновичу зачитали обвинувачення, він його не розуміє

Подільський райсуд Києва провів перше засідання по суті у справі колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, обвинуваченого у захопленні влади. Про це "Українській правді" повідомив сам екс-посадовець.

"Прокурори зачитали стислий виклад обвинувального акту", – зазначив Лавринович.

Він додав, що погодився на прочитання акту не в повному вигляді, бо вважає, що він "складений з тавтологією, дві частини акту ідентичні".

"Після цього вирішувалось питання щодо зрозумілості суті акту. Я повідомив, що мені зрозуміло тільки те, що мені пред’являють претензії в дотриманні законів Україні", – розповів екс-міністр.

Суд оголосив перерву до 28 жовтня.

За словами Лавриновича, на наступному засіданні прокуратура має роз’яснити йому суть обвинувального акту.

"Не зрозуміло, на якій підставі робиться висновок про те, що одна особа могла захопити всю державну владу, змінити Конституцію, закони України. Не зрозуміло, як це в принципі може бути, і як в принципі відбувається захоплення влади, в який спосіб, вони вважають, це можна було здійснити", – уточнив Лавринович.

10 вересня суд визнав, що обвинувальний акт у справі Лавриновича відповідає вимогам КПК і може розглядатися судом.

Екс-міністра юстиції Лавриновича звинувачують у сприянні екс-президенту Віктору Януковичу в захопленні державної влади у 2010 році шляхом повернення до редакції Конституції 1996 року.

У 2010 році Конституційний Суд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління, повернувши президенту частину втрачених повноважень.

Лавриновича підозрюють в організації незаконної зміни до чинної Конституції: він вніс до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів текст Конституції України в редакції 1996 року та офіційно його опублікував.

27 вересня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича та скасував рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

У прокуратурі засудили рішення Апеляційного суду Києва. який звільнив Лавриновича з-під арешту, бо вважали, що він може втекти.

Лавринович заявляв, що не має наміру залишати територію України.

УП
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ