Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ повернуло до ГПУ справу Лавриновича

Національне антикорупційне бюро повернуло до Генеральної прокуратури кримінальне провадження стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, підозрюваного у розтраті державних коштів. Про це повідомив УНН сам О.Лавринович.

"Справу передали (до НАБУ – ред.), а потім відправили звідти назад (до ГПУ - ред.)", - сказав він.

Крім того, О.Лавринович розповів, що суд продовжив стосовно нього запобіжний захід у вигляді застави до "двадцятих чисел лютого".

Екс-міністр нагадав, що у прокуратури "залишився шанс продовжувати запобіжний захід щодо нього ще два рази по два місяці, до 25 червня".

Як повідомлялось раніше, у середині липня співробітники Генпрокуратури вручили повідомлення про підозру екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу.

Нагадаємо, 30 липня 2015 року Печерський райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу для екс-міністра юстиції О.Лавриновича у вигляді тримання під вартою із можливістю внесенням застави розміром 1,2 млн грн з одночасним покладенням на нього процесуальних обов’язків прибувати за викликом слідчого, прокурора або суду, не відлучатись із населеного пункту без дозволу цих осіб, повідомляти їх про зміну місця проживання та роботи, здати документи для виїзду за кордон на зберігання слідчому.

7 серпня екс-міністр юстиції Олександр Лавринович вніс заставу розміром в 1,2 млн гривень.

Екс-чиновника підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн, незаконно та безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду в суді справи Ю.Тимошенко.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ