Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковичу й Лавриновичу оголосили підозру в конституційному перевороті

Генеральна прокуратура повідомила про підозру у захопленні влади президенту-втікачу Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу. Про це повідомив генеральний прокурорЮрій Луценко у своєму Facebook.

Департамент спецрозслідувань ГПУ розслідує справу конституційного перевороту 2010 року, який спричинив захоплення влади шляхом розширення повноважень президента за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту й уряду.

"На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за частиною 1 статті 109 КК України екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації", - написав Луценко.

Екс-президент Віктор Янукович більше 3 років ховається в Росії. В Україні триває заочний суд у справі про державну зраду "легітимного". Янукович 2014 року підписав звернення до президента РФ Володимира Путіна про введення російських військ в Україну.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ