Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Легендарна 72-га бригада святкує 76-ліття

Сьогодні,16 січня, 72 окремій механізованій бригаді виповнюється 76 років. Про це йдеться на сторінці бригади у соціальній мережі Фейсбук.

Створена в найважчі дні Другої світової, бригада взяла участь у Сталінградській битві (за що отримала звання Гвардійської), і основним завданням мала звільнення української території від гітлерівського фашизму.

З початком російської агресії проти України 72 ОМБр виявилась найбільш боєздатним з'єднанням, тож вже 8 березня, навіть раніше ніж були створені добровольчі батальони, вийшла на захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, давши час підтягнутися іншим військовим підрозділам. Всі чотири роки війни військовослужбовці бригади давали рішучу відсіч підступному ворогу, кілометр за кілометром звільняючи від окупантів територію охопленого війною Донбасу, несучи людям спокій, захищеність, можливість мирного життя на своїй землі.

Зараз, знаходячись на відновленні і доукомплектуванні, бригада активно готується до виходу в зону бойових дій. Військовослужбовці 72 ОМБр, які ділом і самим життям довели вірність народу України, готові й надалі підвищувати свою військову майстерність, надійно захищати громадян України від будь-яких замахів агресора на їх життя і свободу.

На честь Дня бригади під час урочистого шикування військовослужбовців 72 ОМБр привітали представники командування та командири бригади. Більше 300 бійців і офіцерів отримали нагороди від Адміністрації Президента України.

Святкування продовжилося концертом, що його підготували діти міста Біла Церква та привітаннями від тих, кого ми захищаємо.

Загалом з 2014 року бригада втратила у боях на Донбасі 88 військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ