Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Легіон "Свобода Росії", РДК і Сибірський батальйон почали бойові дії у рф

Легіон «Свобода Росії», Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон, які воюють на боці України, вранці, 12 березня, перетнули українсько-російський кордон та зайшли до кількох областей РФ.

У мережі також з'явились відповідні відео, – передає Дзеркало тижня.

Вранці російський опозиціонер Ілля Пономарьов повідомив у Facebook, що РДК, Сибірський батальйон та легіон «Свобода Росії» зайшли до курської та білгородської областей «в рамках спільної операції».

«Прикордонна лозова рудка в білгородській області повністю під контролем визвольних сил. У тьоткіно курської області зараз йде стрілецький бій», – йшлося у повідомленні Пономарьова.

Пізніше легіон «Свобода Росії» опублікував звернення «з російсько-українського кордону». У ньому військові заявили, що не лише мріють про звільнену від диктатури путіна росію, а й докладають усіх зусиль, щоб реалізувати свою мрію.

«Легіон іде на вибори. Чекайте на нас», – заявили військові у зверненні.

Також легіон опублікував відео нібито з моменту перетину українсько-російського кордону.

У Телеграм-каналі "Лачен пише" з’явилось відео з бєлгородської області, на яких чути звуки стрільби.

Представник ГУР України Андрій Юсов заявив, що на території росії вони діють як самостійні підрозділи. "Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої рф», додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ