Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ленур Іслямов: "Росія намагається нас залякати"

Ініціатор блокади анексованого Криму та власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов вважає, що порушена проти нього кримінальна справа є "прямим тиском" на нього через його діяльність, - BBC.

"Російська Федерація, що вона зараз робить - вона намагається нас залякати. І таким чином залякати всіх інших кримчан (які їх підтримують)", - сказав пан Іслямов у коментарі ВВС Україна.

У понеділок були обшуки в помешканні його батьків у Криму, а також тривають обшуки в житлі його 17-річного сина у Москві. У Сімферополі проводять обшуки в приміщенні його транспортної компанії "СимСитиТранс", а також вдома у директора телеканалу ATR Ельзари Іслямової та телеведучої Лілії Буджурової, розповів пан Іслямов.

Він каже, що ще не отримав документів про порушену проти нього справу.

"Наскільки я зрозумів, нам інкримінують екстремістську діяльність, участь в незаконних бандугрупованнях... замах на територіальну цілісність Російської Федерації", - розповів пан Іслямов.

"Вони при обшуку жоден документ не давали, це те, що вони (слідчі) говорили приватно. Поки ми жоден документ не отримали", - додав він.

Ленур Іслямов зараз перебуває на адміністративному кордоні із Кримом і є командиром штабу блокади півострова.

У понеділок Банк Росії відкликав ліцензію у зареєстрованого в Москві "Джаст банку", яким володіє пан Іслямов. Як йдеться в повідомленні регулятора, банк не виконував вимоги наглядового органу про створення необхідних резервів на можливі втрати, а також проводив ризиковану кредитну політику, пов'язану з вкладенням коштів у низькоякісні активи.

"Московський банк перебував під тиском більше року. Його душили кожен день потроху. Сьогодні вони вирішили добити всі підприємства разом", - підсумував пан Іслямов.

Від вересня українські активісти з ініціативи лідерів кримських татар блокують дороги, які ведуть з України до анексованого Криму, не пускаючи на півострів фури з продовольством.

Телеканал ATR не отримав ліцензії на мовлення від російського регулятора в анексованому Криму та почав мовити із Києва влітку.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ