Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Лев Парцхаладзе: За 5 місяців обсяги будівельних робіт зросли на 26%

Як проінформували у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе повідомив, що за 5 місяців обсяги будівельних робіт зросли на 26%.

ʺУ цьому році будівельна галузь продовжує демонструвати стабільне зростання. За 5 місяців підприємства України вже виконали роботи на майже 52 млрд грн. Це на 26,3% більше, ніж за цей же період у минулому році. Лідери серед областей – Дніпропетровська, Харківська, Одеська та місто Київʺ, – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відтак, за даними Держстату, за підсумками січня-травня 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року індекс будівельної продукції склав 126,3%. Індекс будівництва інженерних споруд становив 140,6%, житлових будівель – 97,3%, нежитлових – 136,2%. При цьому, нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення становили 78,8% від загального обсягу виконаних робіт. Капітальний та поточний ремонти – 12,8% та 8,4% відповідно. 

У Дніпропетровській області за 5 місяців цього року було виконано будівельних робіт на 6,5 млрд грн, Харківській – на 5 млрд грн, Одеській – майже на 4,3 млрд грн, у Києві – на 12,2 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ