Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лідер одеського "Правого сектору" каже, що його справу сфабрикували

Заарештований увечері 8 вересня Приморським райсудом Одеси лідер обласного осередку партії "Правий сектор" Сергій Стерненко стверджує, що його затримано й заарештовано за сфабрикованою кримінальною справою.

Про це Стерненко заявив журналістам у залі суду, де він був заарештований на 60 діб у межах кримінального провадження, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені показали матеріали сфабрикованої справи за моїми нібито діями відносно особи, з якою я взагалі не знайомий. На допит мене жодного разу не викликали, а звинувачення пред'явили чотири години тому. Вважаю, що рішення у цій справі написано давно, ще до того, як мені звинувачення висунули і привезли до суду. Це тенденція переслідування патріотів по всій країні", - заявив Стерненко, повністю заперечуючи причетність до інкримінованого міліцією діяння щодо нападу й викрадення людини.

За словами Стерненка, при обшуку помешкання йому не дали змоги "спостерігати за тим, як його проводять і не було понятих. "До мене в гості прийшли 15 правоохоронців. Мені надягли мішок на голову, коли вивозили, тому не бачив, куди везуть, нібито затримали якогось терориста. Я сьогодні мав здавати академічну різницю, тому що відновився на юридичному факультеті", - зазначив він.

Приморський райсуд постановив ухвалу задовольнити клопотання Слідчого управління Одеського облУВС про тримання Стерненка та лідера Комінтернівського районного осередку "Правого сектор" Руслана Демчука під вартою терміном 60 діб у рамках кримінального провадження за фактом нападу 27 квітня на депутата та його викрадення, згідно ч. 2 ст. 146 і ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України.

 У свою чергу, прес-служба "Правого сектору" заявила, що дії правоохоронців стосовно Стерненка є "проявом антиукраїнської і антизаконної суті діючого режиму",  "обшук відбувався з кричущими порушеннями: без свідків і понятих".

"Маємо просто ганебну ситуацію з точки зору національних інтересів: відвертий тітушка і сепаратист (депутат Комінтернівської райради Сергій Щербич, якого вважають одним із організаторів завезення "тітушок" з Одещини до Києва - ред.) продовжує залишатися на волі навіть після Майдану і в умовах війни з Росією. Натомість без жодних доказів міліція свавільно обшукує та затримує бійця ПС", - підсумували в прес-службі  "Правого сектору".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ