Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лідера одеського Автомайдану затримали на акції протесту

Голову Одеського Автомайдану Віталія Устименка затримали на акції проти забудови зеленої зони в Одесі.

Відео із затриманням розмістив Одеський осередок ВО "Автомайдан" у Facebook, передає Укрінформ.

"Голову Одеського Автомайдану затримали на акції проти забудови зеленої зони. Також затримали Олега Кожушняка, голову Вуличного фронту Дем'яна Ганула та голову Нацкорпусу Сергія Варламова", - йдеться у коментарі до відео.

На відеозаписі видно, як правоохоронці у шоломах затримують Устименка.

Акція проти будівництва кінологічного майданчика в Одесі / Фото: Ляшонок Ніна, Укрінформ

Трохи згодом на Facebook-сторінціз'явилось відео із самим Устименком, на якому затриманий активіст вже у місцевому відділку пояснює ситуацію із затриманням.

"Почалось з того, що почали затримувати незаконно Дем'яна Ганула, після чого ми почали його відбивати, затримали Олега Кожушняка. І після того, як затримали Олега і спробували доставити його в машину, звісно, ми почали перешкоджати цим незаконним діям поліції. І, власне, після цього затримали мене", - розповів активіст.

В свою чергу на сайті ГУ НП в Одеській області з'явилось повідомлення, в якому йдеться про затримання трьох осіб після акції проти будівництва кінологічного майданчика біля Меморіалу 411-ї батареї в місті Одеса.

"В ході акції один з правопорушників висловлювався нецензурною лайкою в бік правоохоронців. Його вивели з місця проведення акції та супроводили до службового автомобілю поліцейських для подальшого доставлення у відділення поліції. Двоє інших учасників акції, аби завадити правоохоронцям затримати товариша, вирушили слідом. Один з них вдарив поліцейського, а інший чинив непокору поліцейським та заважав їм посадити в автомобіль правопорушника", - зазначили у поліції.

В теперішній час слідчими вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.

При цьому в офіційному повідомленні на сайті не вказали прізвища затриманих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ