Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лікар з Нью-Йорка врятував життя львів'янину з нирковою недостатністю

Директор Інституту трансплантології Лангон Нью-Йоркського університету Роберт Монтгомері та львівські медики здійснили родинну операцію і пересадили львів'янину нирку його брата.
Фото: Перше медоб'єднання

Це вже другий приїзд відомого лікаря, рекордсмена книги Гіннеса, який у 2010 році виконав 10 трансплантацій за один день, до Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова, повідомляють у медзакладі. 

Пацієнт, якому провели операцію, 61-річний львів’янин Ігор Жукровський хворів на ниркову недостатність з 2015 року. Спричинило важке захворювання ускладнення після грипу. З того часу він регулярно відвідував лікарів та проходив стаціонарне лікування. А останні три роки – ще й процедуру гемодіалізу.

На допомогу прийшов брат хворого, 62-річний Петро Жукровський, який захотів стати донором для рідної людини. Як результат – після двогодинної пересадки нова нирка у пацієнта запрацювала просто на операційному столі, зазначають у закладі. 

Сьогодні, третього дня після операції, пан Ігор почувається добре та радіє, що тепер зможе жити без діалізу.
Також добре себе почуває його брат, який поділився органом. 

"Все пройшло добре, нирка запрацювала відразу після відновлення кровотоку. Хірургія та медицина тут чудова, хірурги технічно дуже вмілі. Ви знаєте, я тут більше для того, щоб запропонувати підтримку й дати зрозуміти українським лікарям, що ми, у Сполучених Штатах, з ними в цей нелегкий для України час", - сказав Роберт Монтгомері. 

Медик привіз зі США значну кількість потрібних хірургічних інструментів для застосування нових технік львівськими лікарями.

До слова, медики Центру трансплантології лікарні Святого Пантелеймона виконали вже 110 пересадок нирок. Лише у цьому році – вже 50 таких операцій. З них 34 – родинні та 16 – посмертні.

Відео: Перше медичне об'єднання Львова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ