Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарі «Охматдиту» провели першу операцію дитині після російського удару по лікарні

Медики дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» провели першу операцію маленькому пацієнту після ракетного удару по закладу. Операція відбувалася на базі Київської обласної клінічної лікарні.

Про це повідомили у МОЗ.

Наразі у Київській обласній клінічній лікарні працює оперативно оснащене відділення для тимчасової роботи.

«Щасливі бути дотичними до підтримки “Охматдиту”. Разом ми непереможні», — зазначили в обласній лікарні.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що до «Охматдиту» «потихеньку» повертатимуть онкологічних пацієнтів. У закладі вже відновили роботу центру крові, щоб діти могли отримати необхідні компоненти крові для лікування. Також запрацювало відділення радіології — медики продовжили опромінювати тих дітей, які почали опромінювання ще до атаки рф.

Гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір розповів, що попри російську атаку в лікарні продовжували лікуватися десятки дітей з дуже важкими патологіями. Йдеться про пацієнтів у відділеннях ендокринології, неврології, двох педіатричних відділеннях та відділенні СНІДу. Їхні корпуси зазнали мінімальних пошкоджень.

Жовнір зазначив, що найближчим часом до лікарні можуть бути переміщені діти з онкології. Ймовірно, це відбудеться вже 12-13 липня, залежно від питання транспортування та домовленостей з місцями, куди евакуювали маленьких пацієнтів. Їх перевезуть у новий корпус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ