Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ліквідація паводка, відкриття реабілітаційного центру: ключове за добу

У Дрогобицькому та Стрийському районах продовжують ліквідовувати наслідки негоди, яка була 10 червня. У селі Новий Кропивник триває відновлення газопостачання. Без нього залишається 45 абонентів.

Про ці та інші головні події області розповів голова ЛОВА Максим Козицький. 

- У Херсон зі Львівського району передали одяг, медикаменти, продукти, засоби гігієни, воду і генератори. Надання допомоги організував благодійний фонд «Серця разом» спільно з БФ ім. Володимира Стернюка, БФ «З Божою допомогою» та Пустомитівською територіальною громадою.

- У Стрию відкрили реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю, ураженнями центральної нервової системи, захворюваннями опорно-рухового апарату, кардіологічними проблемами.

Це відокремлений підрозділ дитячої лікарні Територіального медичного об'єднання «Стрийська міська об'єднана лікарня». Допомогу надаватимуть лікар з фізичної реабілітаційної медицини, фізтерапевт, фізерготерапевт, психолог, логопед, медсестра масажу, медсестра лікувальної фізкультури та фізіотерапії. Лікування для дітей безкоштовне.

Відкрили центр завдяки фінансуванню з міського бюджету, НСЗУ та благодійників. Загальна вартість – близько 2 млн гривень.

- Після реставрації до Жовківської церкви Пресвятої Трійці повернули іконостас. Він є п’ятиярусним, налічує приблизно 50 ікон. Його створили майстри Жовківської школи малярства та різьби Івана Рутковича на початку XVIII століття. Нагадаю, церква Пресвятої Трійці у Жовкві є пам’яткою світової спадщини ЮНЕСКО.

- Понад 1000 маскувальних сіток та 400 кікімор для наших воїнів сплели мешканці Рудок Самбірського району від початку повномасштабної війни.

«Плетуть сітки і кікімори кожного дня 7 місцевих жителів. Ще двоє – роблять основи для маскувальних сіток. Також до створення сіток і кікімор періодично долучаються учні Рудківської гімназії та студенти Вишнянського коледжу, жінки з числа ВПО та рудківчани, зокрема старшого віку. Кошти на закупівлю ниток надає храм Пресвятої Євхаристії міста Рудки та міський гуманітарний штаб. Матеріалом забезпечують небайдужі мешканці громади. Вироби щоденно відправляють нашим оборонцям на різних напрямках», – розповів очільник Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ