Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лінія в ставках на спорт: що потрібно знати беттеру

Дізнайтесь, що таке лінія в ставках на спорт онлайн, як відбувається рух лінії та чому, поняття коефіцієнту та розписи – що потрібно знати беттеру.

Що таке лінія в онлайн ставках на спорт

Перше, з чим стикаєтесь, коли відкриваєте сайт букмекерської контори – це розділ «лінія». В ньому представлені всі доступні спортивні дисципліни. Ставки онлайн на спорт можна укладати згідно з наданими коефіцієнтами. Оскільки лінія – це основна складова ресурсу для беттингу, варто розібратись як вона формується та від чого залежить.

Лінія в ставках на спорт: що це

Ставки на спорт в букмекерських конторах – це лінії, тобто набір спортивних подій, які проаналізували експерти контори. За результатами, визначились ймовірності настання тої чи іншої події, вони представлені у вигляді коефіцієнтів.

Ширина лінії залежить від конкретної контори. Топові букмекери пропонують робити ставки онлайн на понад 30 дисциплін. Причому це не лише спорт, але він все ж займає більшу частину лінії. Кількість доступних результатів також дуже сильно відрізняється. Це вже залежить від популярності конкретної події та можливості проаналізувати окремі статистичні показники.

Рух лінії та чому він відбувається

Ті, хто роблять ставки на спорт онлайн точно помічали рух лінії, коли коефіцієнти буквально на очах змінюються. Справа в тому, що над створенням лінії працюють спеціалісти БК, використовується програмне забезпечення, яке допомагає оцінити вірогідність настання того чи іншого результату. Саме під дією аналізу виникають первинні коефіцієнти, надалі букмекер «відпускає» їх. Надалі рух відбувається вже в залежності від ставок беттерів. Це працює наступним чином:

  • є певна подія з більш вірогідним результатом, тобто досить невеликим коефіцієнтом;
  • на найвірогідніший результат починають робити ставки – це впиває на зростання коефіцієнту протилежного результату. Зазвичай це відбувається якщо суми ставок досить великі.

Крім того, на рух можуть впливати і внутрішні фактори. Наприклад – травми, зміни у складі, інші новини які можуть прямо вплинути на результату.

Маркери та розпис лінії

Маркерами в лінії є результати, на які беттери ставлять свої кошти. Розпис в більшій мірі залежить від контори. Так, завітавши на один сайт ставок на спорт, побачите лише основні розписи, на іншому ж може бути десяток, а то і більше варіантів на ту ж подію. До основних прогнозів віднесені:

  • результат – перемога однієї чи другої команди, нічия;
  • фора – різного типу;
  • тотал – на різні статистичні показники.

Інші БК можуть дійсно здивувати, надаючи декілька сотень маркерів. Зазвичай це можливо для футбольних, хокейних та баскетбольних матчів. Тобто, топових дисциплін. Для беттера, особливо цікавими є екзотичні ринки, адже є великі шанси отримати завищений коефіцієнт, якщо букмекер не допрацював.

Зверніть увагу, всі ринки враховують лишень основний час, якщо включається додатковий, овертайми, то це обов’язково зазначається в умовах.

Коефіцієнти в ставках: що це

Роблячи ставки на спорт в Україні беттерам потрібно розуміти, що собою являє коефіцієнт. Якщо сказати простими словами, то це ймовірність проходу ігрової ситуації. Наприклад матч «Барселона» - «Реал», оцінюється з коефіцієнтом 2,27 на перемогу вершкових. Отже, якщо вони виграють, то ставка буде перемножена на 2,27.

Спортивні ставки в Україні - популярне дозвілля серед місцевих жителів і існує вже багато років. Діяльність регулюється Міністерством фінансів і різними законами про азартні ігри, включаючи Закон про гральний бізнес і Закон про лотереї. Робити ставки на спорт в Україні законно, однак існують обмеження щодо видів ставок на спорт, які можна пропонувати. Наприклад, заборонені ставки на кіберспорт та інші віртуальні види спорту. В Україні працює кілька онлайн-букмекерських контор, а також кілька наземних точок ставок на спорт. Одними з найпопулярніших видів спорту для ставок в Україні є футбол, волейбол, баскетбол, теніс і хокей. Ставки на скачки також популярні. Усі види спортивних ставок підлягають оподаткуванню. Детальніше про ставки на спорт в Україні можна дізнатися на сайті Міністерства фінансів (https://minfin.com.ua/ua/) та у Вікіпедії.

Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021 року, видана ТОВ «БК «ФАВБЕТ» на підставі Рішення КРАІЛ від 05.04.2021 року за №137 із змінами та Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022 року, видана ТОВ «БК «ФАВБЕТ» на підставі Рішення КРАІЛ від 13.12.2022 року за № 433

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ