Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ліз Трасс офіційно обійняла посаду прем'єр-міністра Британії

Сьогодні британська політична діячка Елізабет Трасс замінила Бориса Джонсона та взяла повноваження прем'єр-міністра Великої Британії.
Фото - ілюстративне

Нагадаємо, що 5 вересня стало відомо, що глава МЗС Британії Ліз Трасс здобула перемогу на виборах лідера Консервативної партії. Її конкурентом у прем'єрських перегонах був ексканцлер казначейства Ріші Сунак, якого підтримали 60 399 консерваторів. Однак за переможницю віддали 81 326 голосів, що на 35% більше аніж в Сунак. Трас була призначена прем'єр-міністром королевою Єлизаветою II, ставши лише третьою жінкою-прем'єр-міністром Великобританії після Маргарет Тетчер та Терези Мей.

Хочемо зазначити, що зі своєї сторони вона пообіцяла чимало речей, зокрема знизити податки першого ж дня, якщо її оберуть, а також гучно заявляла, що «боротиметься на виборах як консерватор і правитиме як консерватор». Вона також вживе негайних заходів, щоб допомогти людям впоратися з вартістю життя. а саме скасує заплановане підвищення корпоративного податку і недавнє підвищення ставок національного страхування. 

Раніше посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що підтримка України продовжиться, хто б не змінив Бориса Джонсона на посаді прем'єр-міністра. Трасс підтвердила її слова та заявила, що готова у разі потреби натиснути "ядерну кнопку".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ