Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП "Лев" шукатиме нового керівника: незабаром оголосять конкурс

У Львівській міськраді проведуть відкритий конкурс на посаду керівника ЛКП «Лев».

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Як відомо, конкурс відбуватиметься максимально публічно та відбуватиметься в декілька стадій. 

"Буде публічна презентація з онлайн-трансляцією планів розвитку ЛКП «Лев». Окрім того, ми спільно з зоозахисниками проговоримо вимоги до конкурсу з точки зору тих зауважень, які зараз виникають. Також частину зоозахисників буде включено в конкурсну комісію", – розповів Андрій Москаленко.

Ситуацію, що трапилась у ЛКП «Лев» з двома собаками, яких приспали, в міській раді вважають абсолютно неприйнятною. Через цей випадок на підприємстві розпочали службове розслідування, а керівницю закладу відразу відсторонили від виконання службових обов’язків. Також у поліції порушили кримінальну справу.

"Ми надаємо всі необхідні документи для того, щоб відповідальні були притягнуті. Якщо хтось знає якусь додаткову інформацію, яку потрібно надати, просимо звертатися. Так само, якщо потрібно якусь додаткову інформацію від Львівської міської ради, ми відкриті і будемо все надавати", – зазначив Андрій Москаленко.

Заступниця міського  голови Львова з житлово-комунальних питань Ірина Маруняк повідомила, що службове розслідування в ЛКП «Лев» триватиме до 9 червня.

"Також проведуть перевірку не лише по цьому випадку, а загалом по роботі підприємства за останній рік. До неї долучимо і зоозахисників для того, щоб зробити відповідні висновки. Порушено кримінальну справу. Колишня керівниця вже дає пояснення на допитах. Я думаю, що слідчі встановлять істину та знайдуть винних", – зазначила вона.

Голова постійної депутатської комісії екології, природокористування і енергозбереження Володимир Лучишин повідомив, що вже завтра починається робота з приводу конкурсних умов на посаду нового керівника. Усі питання будуть обговорені з зоозахисниками, керівництвом міста та депутатами критерії відбору людини на цю посаду.

За словами зоозахисників, вони домагатимуться не лише відсторонення, а й звільнення керівниці ЛКП «Лев» та головного ветеринарного лікаря.

«На мою думку, це має бути людина з управлінським досвідом, яка працювала з фінансовим управлінням, яка може управляти колективом і розумітиме, що більшість персоналу ЛКП «Лев» - це достойні працівники, ветлікарі, фельдшери, доглядальники. І ця людина не повинна зупинятись на тому, що ЛКП «Лев» - це стерилізаційний центр, бо цього дуже мало. Дуже важливо розвивати це в адопцію, просувати ідею прихистку. Станом на сьогодні в час повномасштабних військових дій Львів може бути хабом, щоб допомагати ВПО з їхніми тваринами», – розповіла зоозахисниця Оксана Джус.

Про результати службового розслідування посадовці повідомлять додатково, як і про умови конкурсу. Нині в міській раді ставлять за мету повністю перезавантажити діяльність ЛКП «Лев» та повернути до нього довіру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ