Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛМР і ЮНІСЕФ підписали меморандум про співпрацю

Львівська міська рада та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) домовилися про співпрацю задля підготовки Львова до активностей у статусі молодіжної столиці Європи 2025.

Відповідний меморандум підписали сьогодні, 12 серпня, у Міжнародний день молоді, міський голова Андрій Садовий та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

«У 2025 до Львова приїдуть тисячі молодих людей - ми будемо мати честь відкривати тут молодіжну столицю Європи. Це є важливим кроком до членства в Європейському Союзі. І Львів робить цей крок з усіма містами нашої держави.

Власне, ЮНІСЕФ допомагає нам і ідеологічно, і фінансово. Йдеться і про стажування для великої кількості молодих людей. Бо люди – фундамент будь-якої держави. Тому, треба бути разом, вчитися разом», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Згідно з меморандумом, ЮНІСЕФ надаватиме місту технічну та експертну допомогу в підготовці до проведення ключових заходів, передбачених статусом молодіжної столиці Європи. А також сприятиме створенню та розвитку молодіжної ради міста, розробці молодіжної стратегії на 2025-2035 роки тощо.

У межах співпраці, Львову надаватиметься підтримка за такими напрямами:

 -  розбудова молодіжної інфраструктури міста;

 -  промоція Львова як молодіжної столиці 2025 серед української та європейської молоді, налагодження партнерства між українськими та європейськими містами;

 -  розвиток транскордонної співпраці між містами та підтримка Львівського бюро євроінтеграції задля впровадження кращих європейських практик щодо роботи з дітьми та молоддю на рівні муніципалітету;

-  підготовка програм для забезпечення безбар’єрності міського простору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ