Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОДА хоче знати думку громади щодо розбудови інфраструктури області

26 листопада Львівська ОДА ініціює засідання Ради регіонального розвитку Львівщини, аби сформувати План перспективного розвитку територій області на 2019-2021 рр.

Роман Филипів, директор департаменту економічної політики ЛОДА. Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 23 листопада, під час брифінгу повідомив директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, такий перспективний план розроблятиметься згідно з розпорядженням президента України Петра Порошенка і міститиме перелік основних соціальних та житлово-комунальних інфраструктурних об'єктів, які повинні бути в першу чергу відремонтовані або збудовані впродовж 2019-2021 років.

"Доручення Президента є дуже чітким - ми повинні зрозуміти, в які заклади потрібно інвестувати найбільше грошей впродовж наступних трьох років. Для цього ми повинні провести консультації з експертами та громадськістю, заїхати буквально в кожен населений пункт області і поспілкуватись з його мешканцями. Сподіваємось, що детальний план розвитку територій Львівщини із переліком тих об'єктів, закладів та установ, які першочергово підлягатимуть капіталовкладенням, затвердимо вже на початку 2019 року", - зазначив Роман Филипів.

Чиновник також додав, що під час Ради регіонального розвитку піднімуть питання децентралізації влади в Україні. 

"Люди повинні зрозуміти, що багато втрачають, якщо не об'єднуються в територіальні громади. Ті громади, які утворені, повинні показати позитивний приклад. Тому на засіданні ми почуємо виступи керівників ОТГ Львівщини, які змогли акумулювати потужний фінансовий ресурс і досягли великих результатів", - пояснив керівник департаменту. 

Як відомо, у засіданні Ради візьмуть участь  керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів ЦОВВ, правоохоронних органів, а також міські та сільські голови, голови ОТГ, представники громадськості та ін.

"Хочу запросити усіх мешканців Львівщини, експертів, представників різноманітних галузевих рад до таких обговорень. Ваша думка буде надзвичайно важливою. Ми чітко розуміємо, що настав час орієнтуватись саме на те, на що вказує громада і вирішувати ті проблеми, які мають першочергове значення для неї", - підсумував Роман Филипів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ