Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОДА прозвітувала щодо вивезення сміття зі Львова

Станом на 4 липня перевізники вивезли 73% від загальної кількості сміття із переповнених контейнерних майданчиків у Львові. Про це під час брифінгу розповів Тарас Зозуля, т.в.о. директора Департаменту ЖКГ Львівської ОДА, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

За словами Зозулі, сміття, загальною вагою 4 765 тонн, вивезли зі 336 львівських майданчиків. Для цього перевізники залучили всю свою спецтехніку, зокрема, і машини для розгортання сміття. Аби якнайшвидше очистити місто від ТПВ, сміттєві перевізники працюють у Львові цілодобово.

Як відомо, Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко дав ЛОДА розпорядження повністю очистити місто від сміття до 5 липня. Тарас Зозуля, своєю чергою, розповів, що вкластись у цей термін перевізникам не вдасться, але сміття таки вивезуть зі Львова до кінця цього тижня.

«Встигнути до 5 липня буде дуже важко, оскільки місто продовжує продукувати сміття і поточне  його накопичення зростає. Є перевізники, які не вкладаються в терміни. Станом на сьогодні всього 2 перевізники ввійшли в звичний режим роботи і збирають сміття щоденно. Ще 2 сміттєві перевізники розпочнуть звичну роботу завтра. Є у Львові і один перевізник, який досі має близько 200 переповнених майданчиків», - зазначив т.в.о. директора Департаменту ЖКГ Львівської ОДА.

Окрім цього, Тарас Зозуля запевнив, що всі 6 львівських сміттєвих перевізників продовжують виконувати свої обов’язки щодо вивезення ТПВ з міста. Найгірші показники роботи поки що має фірма «АВЕ Львів», однак до кінця тижня норма повинна бути виконана. Якщо одна з фірм не справлятиметься із очищенням контейнерних майданчиків, буде оголошено конкурс на нових перевізників.   

Чиновник ЛОДА також прокоментував ситуацію із громадськими слуханнями щодо інвесторів, які готові побудувати на Львівщині сміттєпереробні заводи. За словами Тараса Зозулі, Львів має трьох інвесторів, які готові побудувати тут три відповідні заводи. Вже другий тиждень в місті відбуваються громадські слухання, на яких мають визначити три ділянки, де побудують сміттєпереробні комплекси. Остаточне рішення у цій справі винесуть 15 липня, підсумував Зозуля.

Нагадаємо, що під час візиту до Львова Віце-прем'єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка голова Львівської ОДА Олег Синютка одразу був заявив, що до 5 липня очисти Львів від сміття - це місія неможлива.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ