Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЛОР погодила уточнення площі Парку ім. Т. Г. Шевченка у Стрию

Львівська обласна рада погодила уточнення площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Т.Г. Шевченка» у м. Стрию площею 16,1 га за рахунок земель комунальної власності Стрийської міської ради. Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

«Статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім. Т.Г. Шевченка» як об’єкта природно-заповідного фонду надано у 1984 році площею 20 га. До сьогодні межі та площа парку не змінювалися. Однак після проведеного комплексу топографо-геодезичних робіт встановлено, що площа парку становить 16,1407 га. При цьому у результаті наукових досліджень та опрацювання архівних матеріалів встановлено, що контури парку не змінювалися від моменту його оголошення об’єктом парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Врегулювання ситуації дасть змогу впорядкувати землевпорядну документацію на цей об’єкт природно-заповідного фонду, що створить належні умови для реконструкції та впорядкування території парку», - пояснили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

«Парк ім. Т.Г. Шевченка» у м. Стрию – один із найстаріших парків Львівщини, відомості про нього збереглися з кінця XVІІІ ст. Він розташований в центральній частині міста Стрий, у ньому описано 24 види дерев та понад 30 видів кущів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ