Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Льотчики на винищувачах Су-27 показали польоти на малих висотах

Молоді льотчики на винищувачах Су-27 виконали польоти на малих та гранично малих висотах, - повідомила офіцер–прес-секретар 831 бригади тактичної авіації лейтенант Світлана Борисова.

Молодий льотний склад бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокується на Полтавщині, протягом кількох льотних змін відпрацьовував навички пілотування на малих та гранично малих висотах на літаках-винищувачах Су-27.

Пілотаж на малих висотах має специфічні особливості. Зокрема, ускладнюється загальне візуальне орієнтування, використання під час польоту карт, робочих записів, а також робота з обладнання в кабіні. Польоти на малих висотах, за словами старшого інструктора-пілота Олексія Миколайовича, являються одними з найскладніших видів підготовки льотчика-винищувача.

Молоді льотчики спершу відпрацьовують навички пілотування на учбово-бойових літаках Су-27, а потім пересідають в кабіни бойових літаків-винищувачів Су-27. Політ на відпрацювання техніки пілотування на малих висотах потребує від льотчика підвищеної уваги для контролю за висотою, швидкістю, перевантаженням та кутами атаки. Наближення до землі позначається на звичному порядку розподілу уваги: якщо на середніх висотах контроль за пілотажно-навігаційними приборами складає 60%, то на малих висотах воно складає близько 30% від загального часу. Решта часу льотчик контролює простір поза кабіною.

Весь молодий льотний склад виконав завдання на відмінно. Командир бригади тактичної авіації подякував за ретельну попередню та передпольотну підготовку, успішне виконання вправ згідно плану бойової підготовки льотного складу. На наступну льотну зміну кожен льотчик отримає ще складніше завдання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ