Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Льотчики транспортної авіації Повітряних Сил вдосконалюють майстерність

Як повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, на Вінниччині, у бригаді транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, пройшли чергові льотні зміни. Впродовж двох днів екіпажі авіаційної та вертолітної ескадрилей на літаках Ан-26 та вертольотах Мі-8 вдосконалювали льотний вишкіл.

Польоти проходили у складних метеоумовах вдень та вночі.

Екіпажі авіаційної ескадрильї відновлювали навички техніки пілотування і навігації, виконували вправи на отримання допусків до виконання польотів за встановленого мінімуму погоди, відпрацьовували завдання на гранично малих висотах. Водночас льотчики вертолітної ескадрильї здійснювали обліт авіаційної техніки, виконували вправи відповідно до курсу бойової підготовки. Знаковим стало те, що до навчально-тренувальних польотів залучались молоді пілоти – цьогорічні випускники Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

– Кожну льотну зміну ми плануємо так, щоб рівень льотного вишколу наших екіпажів зростав, – розповідає командир бригади полковник Олег Нечипорук. – Тому завдання на польоти були доволі різнопланові й різного рівня складності. Значну увагу під час проведених польотів ми приділили нашим лейтенантам, які нещодавно встали в стрій авіаційної та вертолітної ескадрилей. Кожен з них, пройшовши складний підготовчий період, склавши заліки та отримавши відповідні допуски, здійснив свої перші польоти на штатній авіаційній техніці.

Даючи оцінку навчальним польотам, полковник Олег Нечипорук зазначає, що усі наземні служби забезпечення польотів спрацювали надійно і професійно. Екіпажі ескадрилей, успішно виконавши усі поставлені польотні завдання, підвищили свій професійний рівень підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ