Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОВА запустила українськомовний подкаст про світоглядні бесіди: ключове за добу

Українськомовний подкаст про глибокі світоглядні бесіди з людьми, які мають багатий життєвий досвід, запустили Львівська ОВА, Ірина Снітинська та радіо «Сковорода». Про це та інші головні новини розповів голова ОДА Максим Козицький.

Доба у львівській області минула без повітряних тривог.

- Юридичні особи Львівської області, приміщення яких використовують для поселення внутрішньо переміщених осіб, продовжують отримувати електроенергію за ціною як для побутових споживачів.

Львівська ОВА спільно зі Львівенергозбутом ініціювали це на підставі Закону України «Про ринок електричної енергії». За травень цього року ці юридичні особи спожили електроенергії на 2,78 млн гривень за комерційною ціною. Завдяки застосуванню ціни як для побутових споживачів вони сплатили 0,8 млн грн. Зекономлені кошти спрямували на виплату зарплат працівникам і на розвиток підприємництва.

- У Великих Мостах розпочали капітальний ремонт вулиці Богдана Хмельницького. Відремонтують 1,7 км. Також почали роботи на вулиці Промисловій у Червонограді. Довжина відрізка, який ремонтують, – 3,2 км.

- На Золочівщині запрацювала Бродівська добровільна пожежна команда. У ній службу нестимуть 5 місцевих жителів, які проходили спеціальні навчання. Вони забезпечені бойовим одягом, спорядженням та необхідною пожежною технікою, зокрема двома пожежними автомобілями.

- Агропідприємства Львівщини можуть отримати грант на залучення фахового консультанта для розвитку свого бізнесу. 

- У  селі Підлисся Золочівського району завершують реставрацію пам’ятного хреста Маркіяну Шашкевичу. 

- Українськомовний подкаст під назвою "Найвища цінність" про глибокі світоглядні бесіди з людьми, які мають багатий життєвий досвід, запустили Львівська ОВА, Ірина Снітинська та радіо «Сковорода».

- На Яворівщині нагородили чемпіонів Яворівської громади з пауерліфтингу за значні досягнення у спорті. Премії за перемоги у престижних змаганнях цього року отримали Софія Станько, Христина Уляник, Діана Теплюх, Яна Жила, Андрій Галай та Софія Рожик. 

- 25 червня у Львові відбудеться благодійний велопробіг, щоб зібрати кошти на реконструкцію та облаштування зони прийому важких пацієнтів у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Мета – щонайменше 500 тисяч гривень. Це ініціативи співака Арсена Мірзояна та благодійного фонду «Запорука». Маршрут становить 10 кілометрів. Адаптований для участі цілих сімей чи компаній з дітками і домашніми улюбленцями. Як долучитись. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ