Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОВА змінила умови перетину кордону через систему «Шлях»

Форма звернення для перетину кордону через внесення даних у систему "Шлях" змінена у зв’язку з оновленими правилами постанови Кабміну №69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».
Фото - Гал-інфо

Відтепер навантаження на систему “Шлях” стане меншим, адже згідно з новими змінами, певні категорії осіб можуть виїхати за кордон лише у службове відрядження.

Як повідомила керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк під час сьогоднішнього брифінгу, до перелічених категорій громадян входять зокрема народні депутати, депутати місцевих рад, керівники органів державних установ, їхні заступники, керівники структурних підрозділів державних установ, керівники структурних підрозділів місцевого самоврядування.

“Це досить велика категорія громадян. Самостійно ЛОДА не може прослідкувати кожного громадянина та їхню посаду, ми не маємо таких повноважень та функціоналу.

Ми просимо волонтерів, які звертаються з переліками про перетин державного кордону вказувати, відслідковувати, а також звіряти списки своїх поданих претендентів на перетин кордону з тим, щоб вони не належали до перечислених категорій”, - повідомила Ірина Шурпяк.

Терміни службового відрядження регулюватимуть в залежності від мети поїздки.

“Дана постанова не зазначає чітких термінів поїздки чи їхнє обмеження, але згідно з законодавством ми розуміємо, що відрядження не може тривати більше аніж є мета поїздки. Відрядження оформляється згідно тих документів на той термін в якому є потреба перебування”,  - зазначила керівниця 

Проте для зазначених осіб є винятки. Виїзд за кордон дозволено, якщо: 

  • Одинокий батько чи матір має намір відвідати свою дитину за кордоном;
  • Необхідне лікування за кордоном;
  • Якщо помер член сім'ї (першого або другого ступеня споріднення) за кордоном. 

Детальніше з постановою та переліком осіб можна ознайомитись за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ