Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Лучники Львівщини – володарі Гран-Прі Європи

В столиці Болгарії Софія 16 квітня завершилися престижні міжнародні змагання зі стрільби з лука – Гран-Прі Європи. Цьогоріч у змаганнях взяли участь 219 кращих спортсмени континенту (134 чоловіки та 85 жінок), які представляли команди 37 країн Європи, повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львівської ОДА.

За результатами особистих змагань на цьому на престижному спортивному форумі спортсмени збірної команди України продемонстрували такі результати:

Кращим серед українських лучників-чоловікв став харків’янин Віктор Рубан, який посів ІІІ місце, здобувши перемогу у фінальній сутичці за бронзову медаль з представником Угорщини Банда Арпадом. На 6 місці завершив змагання Микита Шишкін (Сумська область). 9 місце у львів’янина Сергія Макаревича. Ще двоє представників Львівщини Георгій Іваницький, Маркіян Івашко та Олексій Гунбін (Сумська область) завершили особисті змагання на 17 місці.

У командній першості серед чоловіків збірна України в складі львів’янина Георгія Іваницького, Віктора Рубана та Микити Шишкіна не залишила суперникам жодного шансу на перемогу. Так, в 1/8 фіналу українська дружина вщент розгромила збірну Азербайджану з рахунком 6 : 0; така ж доля спіткала і на наступних суперників збірної України в 1/4 фіналу – команду Польщі. Вихід у фінал змагань вирішила перестрілка «27» на «27» зі збірною командою Туреччини, в якій стріли українських лучників були ближчими до центру мішені.

У фіналі зі збірною Австрії збірна України в складі львів’янина Георгія Іваницького, Віктора Рубана (м.Харків) та Микити Шишкіна (м.Суми) з рахунком 5 : 3 здобуває титул командного володаря Гран-Прі Європи зі стрільби з лука серед чоловіків.

У змаганнях серед жінок кращою з українок стала Поліна Родіонова (Сумська обл.), яка з 10 місця кваліфікації, зуміла впевнено увійти до фіналу змагань, де з представницею Грузії Крістіною Есебуа з рахунком 6 : 2 здобути блискавичну перемогу та титул володаря Гран-прі Європи серед жінок.

На 5 місці завершила особисті змагання Лідія Січенікова з Чернівців; 9 місце у львів’янки Вероніки Марченко та Анастасії Павлової (Херсонська обл.); 17 місце у львів’янки Катерини Палехи та 33 місце ще в однієї представниці Львівщини юної Соломії Трапезнікової.

Потішила своїми здобутками в командній першості серед жінок в складі збірної України львів’янка Вероніки Марченко. Разом з Анастасією Павловою (Херсонська обл.) та Лідією Січеніковою (Чернівецька обл.), здобувши першому колі переконливу перемогу над збірною Нідерландів з рахунком 6 : 0, не зупинилися на досягнутому. Вже в наступному колі «синьо-жовта» збірна в перестрілці у сеті «24» на «24» в якій стріли саме українських лучниць були ближчими до центру мішені, долає збірну команду Естонії.

У фінальному поєдинку зі збірною Туреччини з рахунком 6 : 2  збірна України в складі Вероніки Марченко (Львівська обл.), Анастасії Павлової (Херсонська обл.) та Лідії Січенікової (Чернівецька обл.) піднімається на найвищу сходинку п’єдесталу пошани та забезпечує собі титул володоря Гран-прі Європи серед жінок.

В командних змаганнях серед змішаних пар українські лучники Поліна Родіонова – Олексій Гунбін, завершили змагання на 6 місці.

Ще одну нагороду до скарбнички збірної України додала команда спортсменок дивізіону зі стрільби блочного лука, яка в складі Олени Борисенко (Харківська обл.), Вікторії Д’якової та Тетяни Познякової (м. Київ) поступившися лише у фіналі збірній Італії з рахунком 226 : 219, здобула срібні нагороди Гран-прі Європи серед жінок зі стрільби з блочного лука.

Відтак в цих змаганнях збірна України, здобувши 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову нагороди, посіла  І загальнокомандне місце, випередивши команди Італії (2 місце) та Швеції (3 місце).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ