Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Луценко повідомив про рейдерську атаку на місто під Києвом

Силами Генпрокуратури та Нацполіції учора вдалося відбити рейдерську атаку на 18-тисячне місто на Київщині.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко, передає Укрінформ.

“Спільно з Нацполіцією вчора відбили чергову рейдерську атаку. Цього разу об‘єктом шахраїв, чорних нотаріусів та тітушок було 18-тисячне місто на Київщині. Бандити затримані, арешти на майно накладені. Але це ще раз свідчить про необхідність змін до законодавства про реєстраційні функції, яких ми з міністром юстиції добиваємося вже другий рік”, - зазначив Луценко.

Луценко також розмістив відео, в якому розповів, що найкращим способом боротися з корупцією в нашій країні, є “закривати” й джерела корупції, а не тільки саджати самих корупціонерів.

За словами генпрокурора, за останні три роки в Україні було винесено 2876 вироків щодо корупціонерів і 125 млрд грн повернуто від них у бюджет країни.

Луценко назвав чотири корупційні джерела, які на його думку, вдалося прикрити в останні роки, це зловживання у сфері державних закупівель, у сфері Нафтогазу України, розкрадання ПДВ, отриманого за експортні контракти, а також непрозорий доступ до ліцензій.

Однак, як зазначив Луценко, залишилися ще три великі проблеми, які спричиняють корупцію: надто значна кількість підприємств державного сектора; митниця, 30 % доходів від якої перебуває в тіні та рейдерство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ