Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Брюховичах триває рейдерство комунального майна

Як повідомило видання NGL.media, котлован на комунальній ділянці у Брюховичах зареєстрували як незавершене будівництво.
фото NGL.media

За інформацією видання NGL.media, попри протести мешканців Брюховичів та звернення міського голови Львова, громадська організація "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця"" зареєструвала право власності на викопаний котлован на ділянці в Брюховичах, де також розташована недобудована школа.

Ця ділянка площею 3,5 га у 2017 році безкоштовно була передана "Львівській здравниці" Брюховицькою селищною радою для будівництва реабілітаційного центру ветеранів АТО. Проте згодом з'ясувалося, що тут планують звести торговий центр і житло. У 2021 році було відкрите кримінальне провадження, а у 2022 ділянку заблокували.

Проте нещодавно арешт з ділянки зняли, що дозволило "Львівській здравниці" зареєструвати викопаний котлован як об'єкт незавершеного будівництва. Це ускладнює повернення землі громаді Брюховичів.

Кримінальне провадження у цій справі триває досі – досудове розслідування на початку року було продовжено до серпня 2024 року. Проте арешт, який було накладено на ділянку і який не дозволяв жодних реєстраційних дій, було знято 2 серпня поточного року. Відповідну ухвалу прийняв слідчий суддя Галицького районного суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ