Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко пояснив, що дозволило Онищенку втекти

Генеральний прокурор Юрій Луценко нарікає, що діючий регламент Верховної Ради і чинне законодавство України дозволили депутату Олександру Онищенку, якого звинувачують у газових махінаціях, залишити межі України. Про це він сказав з трибуни Верховної Ради на засіданні у вівторок.

"Сьогодні заявляли, що Онищенку дали можливість втекти. Це правда. Це сталося завдяки закону про регламент Верховної Ради, яким передбачена саме така процедура притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності", – заявив Луценко.

За його словами, не втекти за той час, поки парламентарі вирішують долю свого колеги, "може тільки смілива і чесна людина".

"На жаль, пан Онищенко таким не є, бо 2 липня він літаком покинув Україну як народний депутат, зупинити якого правоохоронні органи не мають жодної законної можливості. Регламент і закон про статус народного депутата це робити забороняє", – наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, на засіданні 5 липня парламент зняв недоторканність з депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка і дозволив його арешт.

Водночас сам Онищенко на засіданні не був присутній, хоча до того обіцяв правоохоронним органам з'явитися.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у вівторок підтвердив, що Онищенко зараз знаходиться не в Україні.

"Онищенка нема в Україні. За останньою інформацією, він не в Україні, і не у Відні, як казали. Я не можу сказати багато, але я скажу: у Відень через Мінськ не літають", – сказав Холодницький.

Як відомо, відповідно до закону про регламент роботи Верховної Ради,профільному комітету відводиться 5 днів, щоб народний депутат, за яким зроблено подання про зняття недоторканності, дав письмові пояснення. Ще 20 днів комітет може розглядати відповідне подання правоохоронців.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ