Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко: Якщо Рада не підтримає опозицію 28 січня – Майдан підійде ближче

Якщо Верховна Рада не підтримає план пропозиції та її вимоги, кордон Євромайдану "підійде ближче" до парламенту

Про це заявив екс-глава МВС Юрій Луценко, зустрічаючись з активістами на барикадах по вулиці Грушевського, повідомляє прес-служба "Третьої республіки".

На його думку, в Україні існує парламентський спосіб виходу з нинішньої глибокої політичної кризи.

"Україна вже вислизає з-під Януковича. Події у регіонах це яскраво демонструють, бо проти його влади повстали не лише Захід та Центр України, а й Південь та Схід. Та й "силовики" сьогодні вже не ті", - зазначив Луценко.

За таких умов тиск вулиці на владу має посилюватися.

"Для Верховної Ради, яка збереться 28 січня, вже запропоновано чіткий порядок денний -амністія для всіх, хто перебуває у заручниках у режиму – це понад 300 осіб, скасування понад 1500 кримінальних справ проти активістів, безумовне скасування законів, "ухвалених" 16 січня, повернення до Конституції 2004 року, за якою президентські вибори мають відбутися вже цього року, а президентська виборча кампанія почнеться вже в квітні, повна відставка уряду і призначення нашого уряду", - заявив Луценко.  

"Такий план – один із способів досягнення розумного результату", - зазначив Луценко.

"Якщо Верховна Рада підтримає такий план, то можна буде розрядити ситуацію і залишити тут на барикадах лише прапороносців. Якщо Верховна Рада цього не почує – підійдемо ближче", - зазначив він.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ