Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Луценко: Єфремов відкрив двері війні в Україні

Генпрокурор Юрій Луценко переконаний, що екс-лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов особисто причетний до розпалювання війни на сході України. Про це він заявив у середу під час брифінгу.

Луценко додав, що відчуває сильну особисту неприязнь до Єфремова.

"Єфремов – це чи не перший і єдиний за мій час роботи фігурант, до якого у мене є різко негативне ставлення. Згідно з доказами – не емоціями, не минулим – ця людина відкрила двері до війни у нашу країну. Я у цьому переконаний", – сказав він.

При цьому він запевнив, що слідство має докази вини Єфремова і керуватиметься саме ними, а не емоціями.

"У нас прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до скоєння державної зради. Я зі спокійним серцем підписав усі документи на його затримання і так само зі спокійним серцем прошу його арешту. І точно так же по завершенню слідства буду просити про передбачену законом достатньо високу міру покарання за державну зраду, підтримку тероризму і замаху на територіальну цілісність країни", – сказав генпрокурор.

"Але тим не менше, навіть до такого громадянина, якого я… скажем так, дії якого я всім серцем, скажу прямо, ненавиджу, я буду керуватися виключно законом. У нас є підстави вимагати його арешту", – додав він.

Луценко запевнив, що основою обвинувачення є не свідчення екс-депутата від ПР Володимира Ландика, який розповів в основному про наслідки дій Єфремова, а свідчення інших людей, які особисто бачили незаконні дії Єфремова.

Як відомо, наразі Єфремов перебуває під двомісячним арештом за звинуваченням у державній зраді.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ