Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент підписав подання на звільнення Генпрокурора Юрія Луценка

Заступник глави Адміністрації Президента України Руслан Рябошапка під час брифінгу 11 червня повідомив про чергові кадрові рішення Глави держави.

Руслан Рябошапка поінформував, що Президент підписав подання на звільнення Генерального прокурора Юрія Луценка. За словами заступника глави АП, незважаючи на зміни до закону про прокуратуру щодо того, що Генеральний прокурор не повинен мати юридичної освіти, інші статті закону передбачають, що прокурором Генеральної прокуратури може бути людина, яка має юридичну освіту.

ʺЦя людина здійснює процесуальні функції, і, відповідно, повинна мати як юридичну освіту, так і досвід у сфері права. Луценко такого досвіду не маєʺ, – зазначив Руслан Рябошапка.

Також Глава держави скасував укази щодо призначення двох членів Вищої ради правосуддя.

ʺНаприкінці каденції Президента Порошенка було змінено правила процедури щодо конкурсного добору двох членів ВРП. Не дочекавшись рішення конкурсної комісії і завершення відбору, Порошенко всупереч закону про Вищу раду правосуддя призначив двох членів ВРП. Сьогодні справедливість було відновленоʺ, – повідомив Руслан Рябошапка.

Указом Президента також оголошено новий конкурс на ці посади. Заступник глави АПУ наголосив, що ВРП є одним із найважливіших органів у системі судової гілки влади, який відповідає за добір та звільнення суддів із посад.

ʺЦе той орган, який повинен очистити судову гілку владиʺ, – додав він.

Руслан Рябошапка також повідомив про рішення Президента звільнити або відсторонити голів 15 обласних державних адміністрацій – Чернігівської, Хмельницької, Херсонської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської та Волинської.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ