Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценко: Забудьте тезу про «громадянську війну»

Лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко закликав будь-кого не вживати термін «громадянська війна» щодо подальшого розвитку подій в Україні. Про це він сказав у прямому ефірі 5 Каналу.

«Я не знаю жодного громадянина України, який хоче покласти своє життя за правлячу сьогодні хунту. Навіть жоден з тих, хто сьогодні словами захищає владу, особисто не стане між Внутрішніми військами та «Беркутом», аби особисто захищати вулицю Грушевського. Ці «кровосісі» точно не кластимуть життя за організатора цього процесу», - наголосив політик.

За його словами, в Україні не існує конфлікту між різними частинами держави.

«У нас є війна між правлячою бандою (це не перебільшення і не красне слівце, бо влада має всі ознаки організованого злочинного угруповання) та народом. Народ цей є різним. Одні активно боронять свої права і не мислять свого життя у ярмі. Є люди, які хочуть закону і праці не за об’їдки зі столу правлячої сім’ї. Їхнє спільне бажання полягає ще й в меті мати чесні вибори і можливість змінити владу», - зазначив Луценко.

Разом з тим, за його словами, є й люди, які ще до кінця не повірили в те, що можна жити інакше.

«Є люди пасивні, котрі не вірять, що можна не жити під владою банди. На жаль, процес деколонізації країни ще не закінчився. Європейські цінності, які в нас починалися в Збручі, вже перейшли столицю й поширились далеко за Дніпро. Але ще не дійшли до східних кордонів України», - сказав лідер «Третьої Української Республіки».

«Це не означає, що на Сході живуть погані люди. Це означає, що вони триваліший час і набагато більше й страждають саме від нинішньої влади», - сказав Луценко.

І висловив впевненість у тому, що вже найближчим часом «ми обов’язково знайдемо спільну мову».


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ