Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луценку надали статус потерпілого

У рамках розслідування справи щодо застосування сили працівниками міліції під Святошинським райвідділком у Києві 10-11 січня Юрію Луценку надано статус потерпілого. Про це на брифінгу повідомив адвокат політика Ігор Фомін, повідомляє прес-служба "Третьої республіки".

"Юрій Луценко сам виявив бажання дати пояснення і лікарі дозволили йому це зробити", - зауважив адвокат.

 

За його словами, "політик виклав факти, свою позицію та подав письмову заяву до прокуратури Києва".

"Юрій Віталійович вважає, що винними у ситуації, що склалася, є не рядові працівники "Беркуту", а керівництво МВС, яке залишило їх напризволяще наодинці з людьми… керівництво МВС спочатку послало їх у гарячу точку, а потім – фактично відмовилося він них", - пояснив Фомін.

Коментуючи інформацію з приводу того, що Луценка побили після "образи" полковника міліції, адвокат зауважив, що слова не дають права міліції бити людей.

"Безвідповідальна поведінка керівництва "Беркуту", яке відмовилося шукати компроміс, що дозволив би запобігти конфліктові, спричинила емоційну реакцію Луценка. Однак будь-яка поведінка і будь-які слова не є підставою для застосування спецзасобів та сили", - сказав він.

Дружина екс-міністра розповіла, що припускає, що справу буде сфальсифіковано. 

За її словами, слідчі, коли виходили в коридор лікарні, то проговорились, сказавши: "Ми тут поводимось добре, але все-одно робитимемо версію, що п'яний Луценко нападав на керівництво "Беркуту". За це й отримав", - роповіла вона.

Ігор Фомін також вважає, що у справі про події 10-11 січня під Святошинським райвідділом міліції має бути кілька потерпілих, а не лише Юрій Луценко.

Як відомо, дружина Луценка Ірина повідомила, що він залишиться у реанімації ще тиждень, після побиття його 10 січня.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ