Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Луцьк отримає нові схеми теплопостачання та інвестиційні плани модернізації тепломереж

Луцьк - одне з десяти міст України, які отримають нові схеми теплопостачання та інвестиційні плани модернізації тепломереж за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (USAID ПЕБ). Про це повідомили 27 травня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.
Фото Луцька міська рада

Меморандум про співпрацю підписали Луцький міський голова Ігор Поліщук та операційний директор Проєкту енергетичної безпеки Сара Мікал Алдерфер.

В рамках співпраці планується розробка схеми теплопостачання для кожного міста-партнера, довгострокової стратегії розвитку сиcтеми теплопостачання та визначення списку пріоритетних проєктів для покращення системи теплопостачання. Також планується розробка концепції, кошторису, оцінки інвестиційного впливу та визначення потенційного джерела фінансування.

Цього планується досягти у рамках Програми допомоги муніципальним стейкохолдерам в імплементації реформ, спрямованих на технічну оптимізацію, економічну ефективність та екологічну безпечність систем теплопостачання (Програми), яку USAID ПЕБ реалізує спільно з Міністерством розвитку громад та територій України.

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка взяла участь в онлайн-зустрічі, зазначила, що Луцьку дуже приємно стати одним з десяти міст в Україні, які отримають нові схеми теплопостачання та інвестиційні плани в модернізації тепломереж за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки.

“У нас в місті вже досить багато зроблено щодо забезпечення модернізації наявних об’єктів комунальної власності, однак нас також цікавить модернізація та створення енергетичної безпеки для багатоповерхових будинків, в яких проживають мешканці нашої громади. Сподіваємося, що співпраця буде корисною, успішною і найголовніше - результативною”, - сказала Ірина Чебелюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ