Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Луцькі соколи" провели перші змагання міста

Перший чемпіонат Луцька зі стрільби з лука відбувся за участі 28 спортсменів. Організаторка змагань, керівниця клубу "Луцькі соколи" Майя Москвич розповіла, що цього року хоче провести й обласні змагання.

Змагання відбулися 30 серпня, на території Інститут мистецтв ВНУ імені Лесі Українки, на вул. Ковельська, 15. Наймолодшому учаснику 8 років, найстаршому 56. Спортсмени змагалися в 4-з категоріях: "Просунуті" на 30 м, "Просунуті" на 18 м, "Початківці" на 18 м, "Новачки" на 10 м. Подивитися на змагання приходили містяни та гості Луцька, вхід вільний. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/3

Розпочали захід із урочистостей: прозвучав Гімн України, духівники провели спільну молитву, а військовий оркестр додав змаганням святкового настрою. 

Перед самим турніром, організатори змагань зробили кілька пострілів, аби зберегти на пам'ять мішень зі слідами від стріл. Перший постріл зробив наймолодший учасник, представник клуб стрільби з лука "Луцькі соколи" восьмирічний Данило Павлюк.

Змагання відбулися за міжнародними правилами, - розповіла Майя Москвич.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

"Торік ми усе розпочинали. Тоді це була соціальна ініціатива для ветеранів. Але до нас прийшло багато цивільних, дітей, тому ми прийняли рішення щоб розвиватися як повноцінний клуб зі стрільби з лука. Пригадую, що на початках  було багато перепон, був важкий початок, але вдавалося знаходити людей, які нас підтримують. І, на якомусь етапі, прорвали глуху стіну, знайшли правильних людей та налагодили співпрацю. 

Приємно, що з нами є люди, які проходять цей весь шлях разом, від самого початку. Нині в клубі є 30 людей, плануємо докупити обладнання і в середині вересня хочемо робити донабір. Втім, практикуємо приватні разові тренування для тих, хто хоче спробувати що таке стрільба з лука. Я бачу, що вже є кілька спортсменів, яким я хочу докупити обладнання і вони зможуть виступати на зимових змаганнях на коротких дистанціях", - говорить Майя Москвич.

Під час урочистостей організаторка змагань сказала, що сьогодні луцькі спортсмени, як у дитячому садку, а вона, ніби, вихователька. 

"Спорядження наше – тренувальне, розраховане на стрільбу на короткі дистанції. Якщо ми хочемо виходити всеукраїнський рівень та їздити на змагання, то нам потрібно купувати спортивне обладнання. Для прикладу, спортивний лук вартує від тисячі доларів, наші вартують 10-15 тисяч гривень. Ми стріляємо на короткі дистанції, а олімпійська дистанція – 70 метрів. 

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/2

Втім, щоб піти в школу – треба починати із дитячого садка, тому ми йдемо правильним шляхом.

Довгострокових планів ми не будуємо, бо зараз у світі так складається, що важко щось планувати. Але є мрії, наміри та бажання, тому ставимо перед собою короткострокові цілі й їх виконуємо. Це дозволяє оперативно реагувати на зміни. Щодо найближчих завдань – хочемо провести ще чемпіонат області, як закриття цього сезону. Хочемо це провести за межами Луцька на стадіоні чи полі", - анонсувала Майя Москвич. 

Довідково:

Організатори: Федерація стрільби з лука міста Луцька та клуб стрільби з лука "Луцькі соколи".
Інформаційний партнер змагань: Агенція інформації та аналітики Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ