Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Луцькводоканал” працює над підготовкою до реконструкції очисних споруд

Під час розширеної наради міський голова Ігор Поліщук зауважив, що йде активна підготовка до процесу реконструкції очисних споруд. Про це повідомили 3 серпня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.
Фото Луцька міська рада

За його словами, за 47 років практично жодної копійки не було вкладено в оновлення цього об’єкту. Це призвело до того, що нині очисні знаходяться у критичному стані. 10 років ніхто не вивозив мул із мулових карт. Лише минулого року ми це почали робити. Така безгосподарність й привела до сумних наслідків.

Директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк розповів, що нині уже практично завершено вивезення мулу з мулових карт. Тривають активні ремонтні роботи на очисних.

За його словами, триває уся необхідна робота, аби у наступному році приступити до реконструкції самих очисних.

Також Віктор Гуменюк зауважив, що аварійна ситуація, яка нещодавно залишила мешканців мікрорайону ЛПЗ без водопостачання, була оперативно ліквідована. Він наголосив, що проблема виникла із пошуком труби, яку прорвало, адже таких уже практично ніде не використовують. За його словами, фахівці підприємства оперативно відшукали її та замінили.

КП “Луцькводоканал” зробило усе можливе, аби мешканці цього району отримали воду для їхніх потреб. Було спрямовано частину води з Омелянівського водозабору і це дало можливість подавати її до четвертого поверху. На жаль, на вищі поверхи цього технічно зробити було неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ