Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів досі винен знищеному ЛАЗу гроші за автобуси до Євро-2012

Львів із 2010 років боргує Львівському автобусному заводу 19,5 млн грн за автобуси, виготовлені до до Євро-2012. І має намір ці гроші повернути. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук.

За словами Валерія Веремчука, питання про повернення коштів є у порядку денному засідання бюджетної комісії ЛМР, яке відбудеться сьогодні, 20 вересня.

«Вивчаючи порядок денний нинішньої бюджетної комісії, натрапив на дуже цікаве питання. Розгляд «Меморандуму про співпрацю між ТзОВ «Оптимум Фактор», ЛКП АТП №1, ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛМКП «Львівводоканал». 

Львів із 2010 років боргує 19,5 млн грн за автобуси до Євро-2012. Які саме, в якому технічому стані, – достеменно невідомо. Але відомо, що йдеться про автобуси ЛАЗу часів Чуркіна. Зараз грошові зобов’язання перед ЛАЗом за договором факторингу перейшли до ТзОФ «Оптимум Фактор». І місто після підписання згаданого Меморандуму, планує повернути ці кошти», - зазначив він.

Депутат нагадав, що «…державне замовлення тролейбусів і автобусів у ЛАЗу до Євро-2012 також стало елементом великої афери із розорення підприємства. Завод мав виготовити 1500 автобусів і 500 тролейбусів. Натомість відбувся свідомий саботаж. У встановлений термін контракт залишився невиконаним. Донецьк отримав лише 9 із 30-ти замовлених автобусів, Львів – 33 із 133-х. У результаті, після чемпіонату Донецька міськрада відсудила в ЛАЗу 25 млн грн за невиконання контракту.
Ми не маємо куди подіти майже 20 млн? Місто має розраховуватися за дії аферистів? Якщо ці гроші настільки нам зайві, то прекрасно знаємо той фронт, де вони будуть вкрай потрібні».

Веремчук наголосив, що питання ретельно вивчатимуть на комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ