Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів другий у рейтингу українських міст, де легко вести бізнес

Учора, 7 вересня, в Українському кризовому медіа-центрі відбулась презентація результатів дослідження «Легкість ведення бізнесу. Рейтинг українських міст». За результатами дослідження Львів посів друге місце, - прес-служба Львівської міської ради.

Рейтинг характеризує стан інвестиційного клімату та привабливості міст. Основою цього дослідження стала методологія Світового банку. Для першого дослідження було взято п’ять напрямків взаємодії підприємців з місцевими органами влади, а саме:

- сплата місцевих податків;
- створення підприємства;
- одержання дозволів на будівництво;
- оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості;
- приєднання до електромережі.

Основними критеріями оцінювання стали «гроші» та «час», що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість «візитів» до органів державної/місцевої влади. Оцінювались обласні центри та місто Київ, за виключенням АРК Крим та міста Севастополь.

«Такий складений рейтинг – це дуже добре. Адже це оцінювали не ми, а незалежні інституції, що робили свої дослідження. Вони визнали, що все-таки бізнес-клімат у Львові є один з найкращих. Зрозуміло, що меж досконалості немає, що й заставляє нас покращувати наші процедури.

Зрештою, це не перший рейтинг, де Львів зауважили. Адже попереднім був рейтинг процедур прозорості, де ми були першими. Насправді, це нас й найбільше заставляє думати, як би можна було спростити ще процедури для підприємців, для бізнесменів, щоб вони могли комфортно працювати у Львові.

З будь-якого ракурсу це є тільки плюс і для підприємців, і для посадовців, які організовують цю роботу», - зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ