Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів готовий надалі розвивати профтехосвіту – Москаленко

Сьогодні, 28 грудня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради обговорили ймовірний процес передачі закладів профтехосвіти з державного в обласне підпорядкування без затвердженого фінансування закладів.

Місто фінансує їх та проводить важливі реформи. Але якщо обласні депутати приймуть рішення про перепідпорядкування закладів профтехосвіти області, то місто буде змушене переглянути фінансування цих закладів.

Про це заявили перший заступник міського голови Андрій Москаленко та очільник Львова Андрій Садовий.

Як наголосили посадовці, таке рішення облради суперечить постанові уряду, згідно з якою фінансування професійних закладів має повністю здійснюватися з бюджету того рівня, до якого вони належать.

Міська влада щорічно виділяє на профосвіту близько 500 млн гривень. Тому передача закладів в область без гарантій фінансування є неприйнятною, наголосили посадовці.

"Знаємо про намір обласної ради забрати заклади професійної освіти з підпорядкування міста. Це питання з міською радою взагалі не обговорювалось.

Дивність цього рішення полягає в тому, що воно приймається на виконання постанови Кабміну. Прописуються всі пункти про передачу і майнового комплексу, і про призначення керівників, і багато іншого, однак ніде не прописується питання фінансування. Це суперечить тій постанові, яка визначена державою.

Є постанова Кабінету міністрів про стратегію реформування закладів професійної освіти, згідно з якою визначено, що якщо обласні ради будуть приймати рішення про перехід цих закладів в обласну власність, то й фінансування має повністю відбуватися з обласного бюджету», – наголошує перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Водночас вони зауважили, що Львів вибудовує потужну систему профтехосвіти і не бачить сенсу змінювати підпорядкування закладів в умовах війни.

"Ми сьогодні вибудовуємо систему соціалізації наших ветеранів, і профтехосвіта в цьому питання є дуже важливим елементом. Ми не можемо допустити прийняття такого рішення", – зазначив на засіданні виконкому міський голова Львова Андрій Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ