Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів налагоджуватиме співпрацю із французьким містом Монпельє

Міський голова Андрій Садовий зустрівся у Львові із представниками французького регіону Окситанія, які планують налагодити медичну співпрацю між нашим містом і французьким Монпельє.
Фото - ЛМР

Про це повідомляють на сайті ЛМР. 

Як розповіла директорка з питань зовнішньої діяльності та міжнародних зв'язків французького міста Монпельє Клементина Папа, у Монпельє знаходиться найстаріша в Європі медична школа (аналог українських університетів), який має велику історію і багато інноваційний розробок. Також тут є потужна лікарня. Відповідно львівські фахівці зацікавлені у перейманні досвіду від французьких колег.

Відтак під час зустрічі домовились про організацію поїздки львівських медиків до Монпельє.

«Ви є одними з лідерів у медицині, тому нам дуже важливо налагодити співпрацю з вами у цій сфері: ваші дослідження, інноваційні розробки, технології. Ми б хотіли онлайн поспілкуватися із вашими керівниками медичного університету та лікарні, щоб краще розміти структури їх роботи. Наша лікарня спеціалізується на наданні медичної допомоги усіх напрямків, тому ми стараємось черпати знання усіх провідних медичних фахівців світу», – наголосив мер Львова.

Важливу увагу на зустрічі також приділили досвіду Окситанії у створенні геріатричних центрів. Оскільки у Львові планують збудувати центр для людей старшого віку, місто хоче налагодити співпрацю із фахівцями у цій сфері у Франції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ