Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів отримає 1,5 млн доларів від ЮНЕСКО на відкриття Культурного центру

Як повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, минулого тижня, на зустрічі з Генеральною директоркою ЮНЕСКО Одрі Азуле, обговорили відкриття Культурного центру у Львові.

Олександр Ткаченко зазначає, що Культурний центр міг би стати місцем для зустрічей митців, місцем обміну досвідом, для проведення навчальних програм та різноманітних заходів.

"Зараз вже точно можемо говорити про виділення 1,5 млн доларів від ЮНЕСКО на відкриття Культурного центру у Львові", - зазначив Ткеченко.

Також вдалося узгодити дії щодо прискорення фінансування з боку ЮНЕСКО конкретних потреб культурної сфери вже цього року та нових заходів щодо захисту української культурної спадщини, в першу чергу напередодні зими у 8 областях - Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській.

Це дуже важливі кроки як для України, так і для світової спільноти, які є свідченням того, що Україна, беззаперечно, є важливою частиною світової спадщини, яка сьогодні потребує захисту ЮНЕСКО як ніколи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ