Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Музей війни передали унікальний рукописний збірник "Пісні волі"

З нагоди Дня Конституції у Музеї війни в Києві відбулась офіційна презентація та передача унікального рукописного збірника "Пісні волі".
Фото - Мінкультури

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури й інформаційної політики України.

Рукописний збірник "Пісні волі" був упорядкований 1949 року. Раритет є історичним і документальним свідченням патріотизму, жертовності й відваги захисників України. До музею його передав секретар Національної спілки журналістів України майор Володимир Данилюк, який нині служить у Сухопутних військах ЗСУ.

"Сьогодні тут подвійне свято – День Конституції та презентація неймовірного артефакту. Збірник пісень 1949 р. за своїм змістом є беззаперечним свідченням спадкоємності поколінь і нашої столітньої боротьби за свободу й незалежність, адже там зібрані козацькі, гайдамацькі, стрілецькі та повстанські пісні, які лунають і нині", –  зазначив генеральний директор Музею війни Юрій Савчук.

Володимир Данилюк розповів, що цей збірник чекісти вилучили з криївки, але він уцілів і зберігся, а на початку відновлення незалежності України Данилюку передав книжку колишній заступник начальника УКДБ СРСР у Волинській області Зіновій Петрик. 

"Як тільки я взяв до рук цей збірник, мені стало відразу зрозуміло, що він має зберігатись у найціннішому Музеї нашої держави. І от після друку факсимільного видання пісенника з радістю передаю рукописний оригінал до Національного музею історії України у Другій світовій війні", – зазначив Володимир Данилюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ