Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів отримає з держбюджету гроші на нові трамваї

Київ, Львів, Маріуполь та Одеса отримають цього року 100 млн грн субвенції з держбюджету на придбання нових трамвайних вагонів вітчизняного виробництва для комунального електротранспорту. Про це йдеться в постанові уряду від 19 серпня. Це рішення дозволить закупити близько 20 нових трамваїв, повідомив Урядовий портал.

Планується, що закупівля нових трамваїв здійснюватиметься на умовах співфінансування з місцевого бюджету в розмірі 70 % від їх загальної вартості. Водночас, рухомий транспорт повинен бути зі ступенем локалізації вітчизняного виробництва не менше як 65 %.

За наявною інформацією, вартість вітчизняного трамвайного вагона становить від 15 млн. грн., залежно від типу рухомого складу.

Запровадження умов співфінансування (30 % – 70 %) дасть змогу залучити від органів місцевого самоврядування близько 233 млн грн на придбання трамвайних вагонів.

«До переліку увійшли міста, що висловили готовність у реалізації цього проекту та можуть його співфінансувати. Маю надію, що у наступному році ми розширимо географію та у нас буде достатньо ресурсів для поступової модернізації трамваїв. Адже, як ми знаємо, 93 % вагонів трамвайного парку віджили свій вік», – зазначив Валерій Вощевський.

Довідка.

Трамвайний рух в Україні функціонує в 22 містах України. Інвентарна кількість трамвайних вагонів становить 2620 одиниць, з яких пасажирських – 2321 одиниця.

Виробництвом трамваїв в Україні займаються ТОВ «Татра-Юг», корпорація «Богдан» (за конструкторською документацією ВАТ «Белкомунмаш»), КП «Київпастранс» спільно з ПрАТ «Київський завод електротранспорту», ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке підприємство «Електротранспорт».

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ